Πληροφορίες εγγραφής
ΕΙΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΙΜΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Δικαίωμα συμμετοχής 125,00 EUR
Περιγραφή εκδήλωσης

Η ευρύτατη προώθηση της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Αερίων και ειδικά του πράσινου Υδρογόνου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προώθηση που έχει λάβει τη μορφή νομοθετικών και κανονιστικών αποφάσεων, αλλά και χρηματοδοτικών εργαλείων, συναντάται με την ευρεία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα, αλλά και με καταιγιστικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας παρατηρείται κάποια οπισθοχώρηση, κατά τη διαδικασία της εκπόνησης της εθνικής της στρατηγικής για το Υδρογόνο και τα Πράσινα Αέρια, την ίδια στιγμή που πλήθος επιστημονικών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο στο αύριο που, σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις, είναι ήδη εδώ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το επιτελείο του energypress, μετά την περυσινή πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, έχει προγραμματίσει το 2o Hydrogen & Green Gases Forum στις 20 Ιουνίου 2024, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Μετά την περυσινή διοργάνωση, το συνέδριο κατοχύρωσε το στόχο του, να αποτελέσει το ετήσιο σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Όπως και τα υπόλοιπα θεματικά Forum που οργανώνει το energypress, το Hydrogen & Green Gases Forum θα είναι κατά βάση ένα συνέδριο εργασίας και όχι μια «πανηγυρική» διοργάνωση.

Αυτό σημαίνει ότι ένα σύνολο Ελλήνων και ξένων πολιτικών, υπεύθυνων υπηρεσιακών στελεχών, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων, θα επιχειρήσει να μπεί σε βάθος σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με το παρόν και το μέλλον του κρίσιμου τομέα του Υδρογόνου και των Πράσινων Αερίων.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου:

  • Οι πολιτικές και οι αποφάσεις στην Ε.Ε.
  • Οι κινήσεις προσαρμογής στην Ελλάδα
  • Hydrogen and biomethane readiness – Δίκτυα
  • Υδρογονοκίνηση – Μεταφορές
  • Βιομηχανία – Εμβληματικά επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα
  • Τεχνολογικές εξελίξεις και Προκλήσεις

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία ομιλητών (παρότι υπάρχει η δυνατότητα και διαδικτυακής συμμετοχής) και συνέδρων. Το σύνολο των διαδικασιών θα μεταδίδεται ζωντανά, στα ελληνικά και στα αγγλικά.